Eit Food Entrepreneurs objavio je sljedeće nove natječaje, čije detalje možete provjeriti na poveznici: https://eit.europa.eu/news-events/news/eit-food-opens-entrepreneurship-applications-2023
Riječ je o sljedećim natječajima:
1.) SEEDBED INCUBATOR
Cilj: transformirati znanstvene i tehnološke inovacije u tržišno orijentirano poslovanje.
Prihvatljivi prijavitelji: svi koji posjeduju tehnologiju utemeljenu na znanosti, s minimalnom razinom tehnološke spremnosti (TRL) 4, a koja može pomoći u transformiranju prehrambenog sustava
Rok prijave: 26. ožujka 2023. godine.
2.) RISINGFOODSTARS PROGRAM
Cilj: identifikacija scale-up tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora te njihovo osnaživanje s ciljem značajne promjene budućeg prehrambenog sustava.
Prihvatljivi prijavitelji: tvrtka iz EU ili Horizon Europe zemalja; male tvrtke (između 5 i 49 zaposlenika i manje od 10 milijuna eura prometa); tvrtka koja je prošla fazu ideje, ima kupce koji plaćaju i sa svojim proizvodima se uklapaju u domaće tržište.
Rok prijave: od 26. siječnja 2023. do 26. ožujka 2023. godine.
3.) ACCELERATOR NETWORK PROGRAM
Cilj: proširivanje mreže poslovanja, ubrzavanje napretka, ubrzavanje tehnološke inovacije i ubrzavanje samog poslovanja.
Prihvatljivi prijavitelji: (pre) start-upovi koji žele ispitati tehnologiju i ubrzati svoje poslovanje u svrhu postizanja krajnjeg cilja- uspješno uvođenje rješenja na tržište
Rok prijave: od 26. siječnja 2023. godine do 26. ožujka 2023. godine.
4.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023
Cilj: Potraga za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.
Prihvatljivi prijavitelji: Znanstvene institucije i proizvođači hrane koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem
Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine
5.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS LINIJA ZA PREDSTAVNIKE JAVNOG SEKTORA (PSRAL) 2023.
Cilj: izgradnja kapaciteta kroz stručne edukacije za predstavnike javnog sektora u zemljama EIT Regionalne inovacijske sheme u srednjoj, istočnoj i južnoj Europi. Program pruža uvid u nove poljoprivredno-prehrambene tehnologije, inovacijske politike i primjere dobrih praksi u iskorištavanju javno financiranih istraživačkih infrastruktura za industrijsko orijentirano istraživanje, razvoj i poduzetništvo.
Prihvatljivi prijavitelji: znanstvene organizacije koje ispunjavaju uvjete određene natječajem
Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine
6.) EIT FOOD OPEN INNOVATION CALL 2023
Cilj: razvoj projektnih prijedloga i projekata kojima bi se kroz inovacije i inovativna rješenja stvorile pozitivne promjene u poljoprivredno – prehrambenom sustavu.
Prihvatljivi prijavitelji: sudionici iz država članica EU i pridruženih zemalja Horizon Europe.
Rok prijave: 13. travnja 2023. godine.
7.) SUDJELOVANJE U EIT FOOD RIS CONSUMER ENGAGEMENT LABS 2023
Cilj: potraga za članovima novog konzorcija – različitih znanstvenih organizacija i proizvođača hrane da se uključe i zajedno sudjeluju u implementaciji projekta.
Prihvatljivi prijavitelji: Znanstvene institucije koje ispunjavaju uvjete određene natječajem
Rok prijave: 14. ožujka 2023. godine
8.) EIT FOOD TEST FARMS
Cilj: Doprinos pametnoj revoluciji u poljoprivredno-prehrambenom sektoru; povezivanje tehnologije i novih metoda poljoprivrede sa sobom donosi priliku za održiviju poljoprivredu, povećanje prinosa, poboljšanje prehrane i upravljanje dragocjenim poljoprivrednim resursima.
Prihvatljivi prijavitelji: poljoprivrednici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva; tvrtke iz poljoprivredno-prehrambenog sektora koje se bave primarnom proizvodnjom hrane, za suradnju s inovativnim start-up tvrtkama iz Europe kojima će dati pristup svojim poljoprivrednim gospodarstvima ili postrojenjima u cilju testiranja i dokazivanja njihovih inovativnih rješenja.
Rok prijave: od 10. veljače 2023. godine
Izvor i foto: EIR Food Entrepreneurship Programmes